vineri, 30 octombrie 2009

Trucuri Internet

Cu totii intampinam uneori probleme cand navigam pe web. De cele mai multe ori, se intampla sa fie din cauza unei conexiuni proaste la Internet. Sau poate computerul are ceva. De obicei, aceste inconveniente se rezolva cu putina rabdare. Insa sunt momente cand nu experimentam astfel de probleme si totusi avem senzatia sau chiar certitudinea ca Internetul merge prost. Sau, altfel, simtim ca putem prinde viteza, dau nu stim cum sa reusim. Ce se intampla? Avem nevoie de o optimizare:

*

Ca sa aveti acces mai rapid la serverele HTTP si pentru a beneficia de o incarcare a paginilor mai rapida trebuie sa urmezi pasii urmatori:Start/Run si scrie regedit. Odata intrat in caseta de editare a registrilor cautati

HKEY_CURRENT_USER/Software/Microsoft/Windows/CurrentVersion/InternetSetting

In fereastra din dreapta creaza sau modifica valorile DWORD:

MaxConnectionPerServer dublu clic peste valoarea asta si srieti 4 decimal (pentru ADSL scrieti 20)

MaxConnectionPer1_0Server dublu click peste valoarea de aici si scrieti 8 decimal(pentru ADSL scrieti 20).Inchideti RegEdit si restartati calculatorul

*

Daci vrei si îmbunătăţeşti viteza Firefox-ului există un mic truc,foarte uşor de pus în practică:
Scrie în bara de adresă "about:config" şi apasă tasta Enter
Derulează pagina şi modifica următoarele secvenţe de cod, astfel:
network.http.pipelining: true
network.http.proxy pipelining: true
networx http.pipeling.maxrequests (aici trebuie să treci numărul maxim de cereri pe care să le adreseze browserul).
Fă un clic-dreapta şi selectează "New” ? Integer si denumeste-o nglayout.initialpaint.delay si setează valoarea 0(aceasta valoare este timpul dupa care navigatorul proceseaza informatia primita

*

Firefox mananca multe memorie cand ai tab-uri multe deschise
1)Scrie about:config in location bar si da enter
2)Click dreapta pe ecranul aparut
3)Alege "new">"integer"
4)copiaza in fereastra aparuta: browser.cache.memory.capacity
5)Okay
6)Da-i valoarea de 60000
7)Restart Firefox

*

Copiaza mai usor
Daca nu esti decat incepator in ale calculatorului, nu iti pot strica cateva "trucuri" pe care le stie oricine. Vrei sa copiezi tot textul de pe o pagina Web si nu stii cum sa faci ca sa mearga mai repede. Apasa Ctrl + A pentru a selecta textul in intregime. Dupa aceea, apasa combinatia de taste Ctrl+C, lucru ce va face sa se copieze mesajul acolo unde doresti.

*

Prea mult cache?
O alta metoda de accelera viteza Internetului este aceea de a mari cahe-ul. |nsa daca hardul tau nu e prea mare, a largi cahe-ul are un efect nedorit: ocupa prea mult spatiu din calculator. Deci, pentru a limita spatiul pe care il utilizeaza Explorerul trebuie sa intri in Internet Options din meniul Tools.
Apasa pe butonul 'Settings' care se afla sub 'Temporary Internet Files'. Ajuns in acest punct, uita-te la "Amount Space to Use", unde trebuie sa muti catre stanga valorile pe care le indica bara sau sa alegi o cifra mai mica pentru campul din dreapta.

*

History-ul ne mananca spatiul
Ce-i drept, istoria ne trage mereu inapoi. Ca sa scapam de "trecutul" Internetului, pentru a mai castiga un pic de spatiu pe hard, trebuie sa-l curatam de "amintiri". Asa ca intra in File/ View/ Explorer Bar/ History si, dupa aceea, nu ai decat sa stergi ce vrei.


*

Daca vrei mai multe ponturi
Viziteaza www.nowonder.com, creeaza-ti un cont si pune intrebarile tale online. Site-ul iti va oferi probabil, un raspuns chiar in aceeasi zi. Utilizatorii Internet Explorer-ului pot, de asemenea, sa arunce o privire pe site-ul www.digitalspider.co.uk/ie sau support.microsoft.com/support.

*

Incearca un adevarat client FTP
Toti cei care utilizeaza des FTP-ul, poate pentru a-si crea propria pagina web, realizeaza in scurt timp neajunsurile serviciilor FTP ale unui browser. Programele dedicate exclusiv suportului FTP sunt mult mai performante: Terrapin FTP (www.terra-net.com) si CuteFTP (www.cuteftp.com) sunt doua dintre cele mai bune

*

Si prea multe setari strica
Ai tot umblat in setarile de la Internet Explorer de nu mai stii ce ai facut si de ce a luat-o razna calculatorul. Cand nu ai nici o idee despre cauza problemelor tale, logic este sa te intorci pe urma pasilor pe care i-ai facut. Dar nu mai tii minte nici asta. Sfatul nostru e sa refaci setarile initiale ale calculatorului intrand, pe rand, in Tools/ Internet Options/ Programs/ Reset Web Settings. Adica punct si de la capat, dragii mei.


*

Inarmeaza-te cu tot ce trebuie pentru navigat
Pentru a vizita anumite site-uri s-ar putea sa ai nevoie de instrumente specifice. Ai grija sa nu iti lipseasca unelte precum Shockwave, Flash, RealPlayer si ultima versiune din JavaVirtual Machine.

*

Aranjeaza-ti site-urile favorite in ordine
E folositor sa iti aranjezi site-urile favorite in ordine alfabetica, insa e si mai util ca acelea dintre ele pe care le folosesti cel mai des sa fie in fruntea listei. Tot ce ai de facut e sa pui un spatiu in fata numelor celor mai vizitate site-uri si exact acest lucru se va intampla. Interesant, nu?

*

Salveaza link-urile pentru mai tarziu
Nu trebuie sa vizitezi o pagina ca sa poti sa o adaugi pe lista site-urilor tale favorite. "Trage" pur si simplu cu mouse-ul (drag-and-drop) link-ul respectiv si aseaza-l oriunde vrei in meniul Favorites sau intre link-uri, pe toolbar. Aceasta operatiune te scuteste de mult timp pierdut si iti face munca pe calculator mai usoara.

*

Verifica-ti viteza de transmitere a datelor pe Internet
E foarte usor sa verifici viteza de transmisie a datelor trimitand un semnal in afara si masurand timpul in care se intoarce inapoi in computer. Pentru a realiza acest lucru, trebuie sa scrii in bara de adrese: collage.etel.ru/fileechos/hardware/xhrdidc/ud-1014.zip pentru a downloada soft-ul de care ai nevoie

*

Mesaje secrete
Cand trimiti acelasi mesaj unui grup de persoane care nu vor sa isi vada unii altora adresele de e-mail, trebuie sa iti trimiti tie mesajul si sa scrii restul adreselor in BCC (blind carbon copy). Astfel, nu vei avea nici o problema si fiecare se va crede unicul destinatar al mesajului

0 comentarii: